Menu

Verzorging en groet


Wij staan u bij om het stoffelijk overschot van uw dierbare overledene te laten groeten door familieleden, vrienden en kennissen. U kan kiezen voor een groetgelegenheid in een mortuarium waarvan wij de bezoekruimte personaliseren met foto’s, persoonlijke herinneringen en een rouwregister.

Thuisopbaring


Elk moment van de dag in een vertrouwde omgeving bij de overledene kunnen zijn, kan veel ondersteuning geven bij het rouwproces voor de nabestaanden.

De overledene kan worden opgebaard op een koeltafel of -voor een kortere periode- op een bed. Vercruyssen Uitvaartzorg heeft diverse koelingen en aangepaste bekleding ter beschikking om een thuisopbaring mogelijk te maken. Onze medewerkers, die de opbaring verzorgen, zullen regelmatig komen controleren of alles goed gaat.

Doordat de nabestaanden de overledene elke dag kunnen zien, zien ze ook de veranderingen die optreden in het lichaam. Dit maakt het besef dat de dierbare echt overleden is groter en daarmee vaak ook het afscheid minder moeilijk. Het wordt duidelijk dat deze periode afgesloten is, of moet worden. Nabestaanden blijven met een thuisopbaring vaak met minder vragen zitten. Zij zijn immers elke dag bij de overledene geweest en weten precies wat er gebeurd is.

Een laatste groet afgestemd op uw noden

Wij regelen het voor u